BLOGGER TEMPLATES AND YouTube Backgrounds »

Monday, August 23, 2010

My Dinner Today......

Wahhhhhhh....today shea buka puasa banyak2 sampai da xde space lagi(macam la posa hehehehee) sdppp bangat sih....Maklumlah dah lama tak buka dgn family...Mak shea msk aym goreng,ns grg&my favourite sup yummmyyyyy....Sebelum sampai umah td shea ajak my sista g bazar area rumah shea(Tasik Pu3) mmg ramai and manyak food sdppp...Shea nk cr my roti john plus air soya...Teringin sgt2..Yehuuu akhirnya jumpa and shea turs buy..Jalan punya jalan shea jumpa burger yg hangat diperkatakan oleh my jiran(Kakak Tika)iaitu burger OBLONG bukan GOBLOK taw...hehehhehehehee..Akhirnya shea meronta2 kt my sista soh beli 2 lg utk shea..I wanna it i wanna it....Then....yesh i got...Dengan muka puas shea trus ajak my sista balik....Tak sbarnya nk berbuka...finallay shea dgr azan wah trus laju jer shea bc doa and ngappppppp.....Burger oblong mmg sedap woooooo....besh2...Berbaloi baloi.....



*Inilah dia mangsa pelahap shea.....ngeeeeeeee...Sista t belanja lagi yer.....Yummy...

Saturday, August 21, 2010

Nite at Putrajaya.....

Saturday 2:11am, 21 Aug 2010....

Wow what a wonderful nite....Today seperti biasa shea blik lambat and berbuka puasa kat luar ditemani K.liza(my klik)&my beloved bucuk(suhaib)....Berbuka KFC sdpppp yummy..Shea&K.liza pilih untuk makan ayam(snack plate jer) and my bucuk choose zinger burger...Tapi shea mkn 1 ketul ayam jer yang 1 lagi bg kat my bucuk coz today dia kuat makan sgt hehehehehhehehe...xpe2 bagi dia demok sket...After makan kami bwk haluan masing2..Shea???of course pilih haluan bersama bucuk...My bucuk ajak shea pergi jalan2 kat KL and shea said okey(tanpa fikir dat time da pukul bape....hehhehe as long dapat bersama dgn si dia..Da lama x date together...)..Smapai kat KL we all round2 masjid india(duk dlm keta je hehehehehe)...habis jer round KL my bucuk ajak g Putrajaya shea okey je(sebenarnya mmg shea nak g coz xpernh g lagi putrajaya)...Kami pon menghala ke highway sg besi and finally we all sampai kt Putrajaya tapi.........my bucuk lupa nak pergi kat tasik tu.....Then we all pusing2 sampai tawaf Putrajaya tu and lastly we all jumpa gak...Masa melintasi masjid Putrajaya shea amat gagum dgn keindahannya....Teramat indah...Betapa gah berdirinya masjid tu hingga terserlah kehalusan seni binaannya...Dan bucuk decide nk park je tepi jambatan tu so we all date je kat situ tapi sememangnya indah jambatan tu plus dengan bangunan yang indah penuh dengan warna warni lampu memang tenang yang teramat sgt..Hilang segala kepenatan bekerja selama seminggu...Eeeee macam kt overseas babe..Indah sgt....Tgh dok menikmati keindahan malam tu kami tgk gelagat sepasang kekasih india yang saling majuk merajuk(ada la mengata sket2 dgn my bucuk) tapi mmg kelakar and fun....Agak lama gak we all kt situ and my bucuk sempat snap beberapa pic(sememangnya kami dah gila bergambar takde peduli dgn org sekeliling yg dok usha we all)....And ini hasilnya selepas diberi sket sentuhan biasa dari shea....



*Ini gambar bucuk yang sempat shea snap dengan posing seksi dia hehehhehehe so cute...mata bulat...



*Ini gambar shea and bucuk....




* Yang ini gambar yang paling shea suka...
* Gambar 1st muka bucuk macam nak telan shea jer hehehehe
* Gambar 2nd teramatlah comel sampai wat wall kt hp shea.....




* And this my pic dengan muka baru balik keje plus keletihan......

Alamakkkkk.....sedar xsedar jam da menunjukkan pukul 11:30mlm lupa lak besok tu keje and we all decide untuk pulang.....

Sayang next time kita g lagi ye PUTRAJAYA.......

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~THE END~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuesday, August 17, 2010

Suka Suki.....

Malam ni shea nak bersuka-suka saja...sambil manjakan lappy shea....



*Gambar sebelum my cousin akad nikah.....
*Sangat chantek....wink2...

Sengaja nak upload gambar ni selepas di-editkan....



*Gambar masa di awal pengenalan..time ni malu2 kucing la katakan...hehehehehhee

The last pic yg shea nak present ialah gambar yang sangat cute...baru dapat this morning..



*Gambar akhtar ngah pakai satuy sut baju melayu siap pakai songkok lagi...
*Akhtar ni anak buah kepada my bucuk..
*Cute kan akhtar...


~~~~~~~~~~~~THE END~~~~~~~~~~~~~~~~~

Misteri demi misteri...

Hari ni hari ke-7 kita berpuasa terasa besar nikmatnya...Alhamdulillah dalam 2 hari ni shea xde lagi alami kejadian pelik ke atas diri shea seperti 5 hari lepas...Sesungguhnya ini semua kehendak Allah....Disini bermula kisah shea selama puasa 7 hri di bulan Ramadhan...Puasa pertama, shea tetiba teringatkan arwah nenek shea yang 8 bulan pergi meninggalkan shea..Sesunguhnya arwah amat rapat dgn shea..Shea terasa kehilangan teramat sangat berbanding sebelum ni...Puasa kedua, kerinduan semakin melanda terhadap arwah terasa seperti arwah datang menjenguk kami sekeluarga..Dikala itu menitis air mata shea tatkala mengingati arwah...Sesungguhnya shea terlalu sibuk hingga lupa mejenguknya dan sedekahkan Yassin..Maafkan shea nek...Puasa ketiga, Shea mengalami mimpi yang aneh dalam hidup shea..Shea tak tahu apa msg mimpi tersebut...Dalam mimpi tu shea berjumpa 2 orang jawa(1 perempuan 1 lelaki tua) shea tegur mereka dalam mimpi itu dan menyalami keduanya...Ketika shea salam wanita tua itu berkata "Jangan sekali menyentuh daun selipat gulung" shea bertanya "Daun apa tu? Dan kalu sy pegang kenapa?" wanita itu menjawab "Pasti akan berlaku sesuatu yang buruk akan dirimu." Shea menyalami lelaki tua itu pula dan lelaki itu berkata " berat" sambil menggelengkan kepala. Shea hanya berlalu pergi tanpa sepatah kata. Bila shea terjaga shea terfikir ada ke daun itu??? tapi akhirnya shea berdiam...Puasa keempat, ketika shea berterawih bersama makmum yang lain shea terasa seperti lengan shea dipegang...Shea tersentap dan beristifar..Kemudian kali kedua tangan shea dipegang lagi...Dalam hati berkata "Ya Allah sambil beristifar"....Akhirnya shea bercerita pada insan yg shea syg iaitu Suhaib..Lelaki yang byk membimbing shea ke jalan Allah setelah shea jauh tersesat...Dia berkata "Daun tu ada maksud...Maksudnya shea jgnlah berpaling tadah untuk kembali ke dunia dulu, teruskanlah niat shea dan terus berjalan ke jalan Allah." Maksud peristiwa disentuh ketika solat terawih...Shea teramat terharu ketika Suhaib berkata "Ya Allah jgn lah Kau ambil dia ketika itu sesungguhnya aku belum bersedia kehilangannya"...Kalian fahamkan maksudnya....Thankz sayang shea amat terharu dan menyayangi suhaib sepenuh hati...Insyaallah kita pasti bersama selamanya.......Inilah yang shea ingin kongsi bersama teman yang lain tentang peristiwa misteri yang shea alami tatkala ramadhan..Sungguh tersentuh hati shea dengan setiap shea lalui....Alhamdulillah....Percaya boleh taksub jgnlah sekali agar tidak rosak iman dalam diri......

Monday, August 16, 2010

My Superb Duperb...

Hmmm...today nak storey sket bout two of my frenz yang jarang she ketemu...One of them hanya ketemu dalam FB&Blog and one more hanya di blog....Walaupun begitu shea still keep up with them...Insan yang sentiasa follow perkembangan blog shea..My best follower...



*Sori eqa darls kidnap seketika ur pic...

This my frens since shea tingkatan empat&lima (My dorm mate-DORM 5) teman shea ketika disana dan teman se-bas ketika blik KL dulu....
Sakit,sihat,ketawa,mengumpat,clubbing&everything lah dengan dia...Baik jahat pon dengan dia....Dah habis SPM we all da xjumpa walaupun dok satu negeri...2 tahun lepas akhirnya kami berjumpa...I pick up dia kat UNISEL and lepak-ing kat BB smp mid night what a beautiful nite...Lepas that nite we all xjumpa dah...Awal tahun ni finally we all ketemu kembali..and lepak-ing kt BB again smbil dgr live band...Mmg besh gila...After taht day we all dah xjumpa coz both of we busy dgn kerja....And hope so that we can meet again...Love u....



*Sori yana shea curi ur pic hehehehehehee....

This yana aka yanalovyna...My frenz + my dorm mate(DORM 1) juga...Dulu shea ada dua dorm jangan konpius lak....She stay KL too but xpernah lagi ketemu kerna xdpt find kedudukan dia...But shea sure kita pasti ketemu......Moga kita menjadi lebih rapat dari sebelum ni.......

Both of u gurl...One day we will see each other and sharing all our story together...Keep in touch okie my superb duperb....Love both of u...

Wednesday, August 11, 2010

9 bulan~~~~

video

Teramat indahkan melihat video di atas??Teramat hebat kejadian Allah...Dari telur menjadi embrio kemudian ditiup nyawa akhirnya membesar hari demi hari hingga bercambah tangan&kaki....Tidak rasa hebatkah kita dengan kejadian Allah...bayi seberat 2-3kg boleh duduk di rahim ketika membesar di rahim kita...Bukankah ini ajaib??Namun di zaman moden serba canggih penuh dengan pembangunan masih ada segelintir manusia yang tidak sedar akan keajaiban ini...Malah diperlekehkan dan dipandang mudah terhadap keajaiban ini...Di Radio,TV,Suratkhabar malah di internet juga sering berbahas tentang isu ini...PEMBUANGAN BAYI...Buang bayi seperti buang biji rambutan dimanakah kesakitan dan penat lelah mengendong 9 bulan..Perit melahirkan...Denyutan nadi yang dirasai sepanjang ia berada dlm perut kita..Sungguh kesian anak itu tidak sempat melihat ibu dan ayahnya tidak sempat melihat dunia tidak sempat menghirup udara....Ya Allah..Mengapa ini terjadi...mengapa perlu berlaku sedangkan ini adalah salah kita silap kita mengapa perlu dibunuh anak yang tidak berdosa...kenapa wahai teman....Kenapa????keajaiban ini anugerah Allah wahai teman jagalah didiklah ia...Berikanlah kehidupan buat ia..Mudahan suatu hari nanti ia menjadi pendidik dan pemimpin yang mampu membimbing kita kelak..Sungguh shea sedih sungguh shea terkilan sungguh hati shea terusik walaupun shea bukanlah seorang ibu..Namun naluri wanita memberi shea rasa ini..Sungguh shea rasa hebat,ajaib dan teruja ketika melihat video di atas..Betapa shea boleh bayangkan setipa gerakannya didalam perut shea pabila meihat video ini..Sungguh indah kelahiranmu wahai anak.......

Monday, August 9, 2010

A quiet day without him...

Monday 9th Aug 2010 Time: 9:25pm....

Today, a quiet day without him ... felt the days too long to walk .. no loose who wants to fight this day ... always fight with him, but today he no here... felt missed to him so much... The day he was sick because he injured the leg when playing futsal Saturday day in addition her sore throat .. Poor my dear... Please get better soon ok my love ... Time passed slowly and I take the right decision to leave at 5:30 pm ...on the way to the bus station (had to take the bus because my sister back later) .. I ask his picture ... and this is what i got...



Wajah Insan tersayang ketika sakit...

Hope u will get better soon ... Love him so much ... Dont forget to take medicine my dear ... and please bandage your leg... I missed you so much ...

Sunday, August 8, 2010

A day with my hubby...

Sunday 08th Aug 2010 Time: 9:33 pm

Hmmm....ini cerita semalam....Dibawa ke hadapan hari ni...Semalam is my happy days..Hmm yela going out with my dear for the whole day..Dah lama we all x macam ni mana taknya msg2 bz dgn kje siang&malam(kalah PM kita hehhehee)...Cari duit la nk kejar impian msg2 bukan tamak taw...Shea nk story sket...Semalam after work at 1pm shea balik and ponteng kje part coz nk luar dgn my cuk..X nak lepas peluang ni...Poteng kerja???(actually bkn ponteng tp ganti on Sunday)....Shea take lunch dgn dia kt Sri Abang dgn my officemate...and arounf 2pm we all berangkat menuju ke mana yg nk tuju....pk punya pk my cuk decide to watch movie...Eeee besh coz i like movie so much selain play bowling lor...



Ni time dalam kereta..both of we love snap here snap there(gila camera)hehehehehehehehe......kami da smp pon kt parking Bremall,Kepong...Uish kejap je dpt parking coz we all tingkat 4 so kurang kereta sket....

Then kami berjalan ke arah lifft and tekan button 10 direct to cinema....Pas je smp kt cinema kami plan nk tgk Soccerer's Apprentice tp timing lmbt sgt coz kul 6 we all kena ada kt tmpt kami bekerja iaitu AHSB coz ada futsal game kt HEPM,Bangi....Then my cuk decide nk tgk SALT..so i agree la coz i suka gak..kena plak Angeline Jolie berlakon aduhhh suka....My cuk amk tiket kul 3.30pm...and tggl few minutes je we all nk masuk...Before that we all tercegat la kt depn pntu masuk cinema mcm guard...Yesh finally da tiba msnya utk rox n roll...Come darls kita macok...

After 1hours 30mnt...finish movie...argh stress gila...aksi yg best giler tp xde la smp gila...tp sayang jalan cerita yg pening utk dipahami and ending tergantung...My cuk and i jadi pengkritik tak bertauliah....I give 2 star for SALT..how bout u cuk??Ha..no star...teruk btol....moon ada la hehehehehehehee...Wah time up da kul 5 need to rush back to AHSB,Rawang....Kami pon jalan and di depan lift sempat lagi....Snap pic banyak tp shea reject coz xcntik utk shea edit and ada satu menarik ht shea and this a result.......



Sempat lagi amik pic depan lift...adoi lucky xde yang nmpak....Mmg gila gmbr and this my cuk pic yg dia hntr hr apa ntah da lupa banyak sgt pic..hehehehehe sila lihat bawah...wink2



Tepat ps msnya we all da smp AHSB tepat pkul enam and mereka yg lain xde lagi..Maklumlah janji melayu...hehheheeheh...And around 7.30pm we all berkonvoi reramai g HEPM,Bangi...Huhuhuhu xsbr nk support my compny team especially support my cuk...Dalam pkul 8pm lebih(xsempat tgk jam)we all smp and fuh ramai gila...and selepas register kesemua peserta futsal warming up..and tetiba ada announce..."Pasuakn yg terlibat adalah sebyk 9 pasukan dan ada 20 pusingan" MC tu lah ckp...adoi pkul bpe nk hbs ni tp its ok shea tetap setia tggu dgn kwan shea Zira...Fuhhh punya lama tggu smp la giliran team kami berlawan..And kami hntr 2 pasukan..masg2 hebat wooooo.....puas shea sorak smp selamba jer jerit huhuhuhuhu caiyok AHSB....And shea sempat snap 1 pic....



Stelah lama berlalu akhirnya team kami berjya masuk final and we all dpt no 2 tp mmg sengit perlawanan malam tu...and after that we all makan reramai kt SOHO seafood...sedapp ooo tp nantok....And we all gerak blik ke rumah pun kul 2pagi....shea pon da tdo dlm keta perut da kenyang la katakan....jadi ular sawa...Penat sgt tapi hepi gila.....Shea smp umah pkul 3pagi and realised yg my cuk kaki dia injured cian my cukk da jd si capik jap....Hehehehehehe...Tahnks cuk bg i ikut cuk g men futsal...love u so much......And akhirnya shea naik bilik mandi and lastly shea terpadam kt katil tanpa mdi pon....tp solat taw sebelum tdo...zzzzzzzzzzzzzzz.....Sekian aje cerita hari bersama my cuk...

Saturday, August 7, 2010

Dream....

Today is such a bad day....but still have happiness there....Hmmm today on 10.30pm (6thy Aug 2010-Friday) my b and i lepak at tsik titwangsa..Time on the way ke sana my b say somethings and make me cry coz i cant accept it..Nape smua ni timbul??Dahn lama shea cuba lupakan semua ni shea usaha keras dan akhirnya berjaya but today umpama membuka luka lama dlm ht...Namun shea da bersedia utk semua ni tp shea x expected it to fast....Tp mlm sebelum 6th Aug 2010 shea got mimpi yg ada sesuatu akan berlaku...shea mimpi shea ada slh fhm sket dgn my b and i im crying....tp ada sesuatu yg diperkatakan namun kurang jelas...and today segalanya terjadi...sungguh xsngka mimpi jd kenyataan yg beza cuma situasi....B please shea bkn mcm another gurl shea akan setia dgn b..jgn buarkan ketakutan memkan diri....jgn takut&samakan cnta shea dgn org lain...cinta ini cinta ikhlas dr ht nurani shea...ini JANJI...shea xpandang harta pon b shea hnya pndg cnta,ksh syg&kejujuran b...bg shea harta bukan segalanya...harta xkan boleh membeli cnta shea utk b....shea manuasia biasa yg seribg da lakukan kesilapan hope b dpt terima shea seadanya..plz shea pohon jgn bicara tentang kisah silam shea biarkan ia terkubur menjadi debu..yang baru ini lah shea yg skunk..love make people complicated...hmmmm.....

Monday, August 2, 2010

Gud bye July...

Gud bye July...welcomee August..hope so August will make my life more happier than July...July is worse month that i ever meet but it still appear every years...July oh July tiada yang indah just sadness...Baik dalam hubungan personal hingga kelujarga tiada yang indah hanya perbalahan yang sering menjenguk...August please okie bg kebahgian itu disini sempena kemunculan hari yang suci bulan Ramadhan..Ramadhan bakal tiba Syaaban bakal menghilang...Hmmm ntah la kenapa semakin dekat Ramadhan semakin rindu shea pd arwah nenek shea...seolah memanggil shea mendekatinya...apa makna semua ni..adakah kerana kasih&sayang shea terhadapnya menjadikan shea begini???Ya Allah berikanlah aku petunjuk hidayah-MU...Shea amat merinduinya...teramat sangat..shea tak boleh bendung rindu ni tapi shea cuba kerana yang pergi takkan kembali...itu yang pasti dan hakiki...Sayangku suhaib...bantulah shea hadapi semua ni..Bimbinglah shea ke jalan yang benar sebenarnya..Jangan sekali lepaskan pegangan tanganmu itu agar shea tidak sesat ke jalan yang salah..pimpinlah daku hingga ke akhir zaman....Buat arwah nenek insyaallah kita akan bertemu jua disana...Shea doakan arwah nenek sentiasa dicucuri rahmat dan di tempatkan dikalanghan orang beriman...Bucukku suhaib...sememangnya July banyak mengajar kita erti kasih sayang....July banyak buat kita berbalah namun ia juga mengajar kita erti cinta...July byk menguatkan rs cnta ini pdmu dan byk mendekatkan kita pd Allah SWT...Seha yakin dengan cinta ini...Insyaallah Allah akan merestui hubungan kita selagi niat kita betul...Sabarlah sayang bahagia itu ada utk kita....Moga August akan menguatkan lagi rs cnta ini....